Edderkopper


Anskaffelse

Vi har brugt meget tid på at gå rundt og se på edderkopper til de forskellige messer vi har været til.
Der er mange forskellige arter og størrelser af edderkopper, nogen er nemmere at nåndtere end andre og der er nogen man slet ikke håndtere.
Jeg syntes det er vigtig at man vælger den edderkop man syntes bedst om og hvis man har en ide om at det er en man vil håndtere meget skal det også med ind i overvejelserne når man kigger på edderkopper, spørg avleren eller sælgeren på messen om det er en han vil anbefale til det du har tænkt dig.Tarantula

Poecilotheria sling

Terrarie

Bundlag

Til mine edderkopper bruger jeg spagnum med en PH værdi så tæt på 7 som mulig.
Man kan med fordel blande birkeflis i spagnumen for at give en anden struktur og det bliver mere interessant at se på. Jeg har lagt birkeflis oven på spagnummet hos den jeg har nu for at skabe flere muligheder for fodredyr og edderkoppen til at gemme og jage på.

Temperatur

De arter jeg har haft her kunne gå ved stue temperatue ca. 20-25°c

Størrelse

Terrariets størrelse er meget forskellig fra art til art, og er meget svær at bedømme.
Har man et meget stort terrarie til sin edderkop vil jeg fåreslå at man fodre ned pincet og er sikker på den tager byttet. Har man et forholdsvis lille terrarie kan man godt bare sætte 2-3 stk fodredyr ind i terrariet, jeg vil dog ikke anbefale man gør det med for mange fårekyllinger da jeg har oplevet edderkoper blive skadet af for mange fårekyllinger da de kan finde på at nappe til edderkoppen og til sidst tage livet af den hvis det ikke bliver opdaget.